Biodesign medence

Ha földbe süllyesztett medencékről van szó, akkor mindenki a klasszikus, betonalapú kockára gondol. Szerencsére az ezzel a technológiával készült medencékre sem illik már ez a rémkép, de a régi berögződéseket nehéz megváltoztatni. Mára viszont eljutottunk oda, hogy a Biodesign medencékkel természetes hatást keltő, mégis modern technológiával ellátott medencének lehetünk büszke tulajdonosai.

A hagyományos medencék vasbetonból épülnek, hogy az oldalfalak bírják a rájuk nehezedő nyomást, ezzel szemben a Biodesign medencék építési technológiájuk miatt nem kell, hogy erre képesek legyenek.
Ennek az oka az, hogy lejtős kialakításuk a vizet nem szorítja be, hanem hagyja, hogy a gravitáció tegye a dolgát ugyanúgy, mint egy természetes tó esetében: húzza lefelé a vizet a legmélyebb pont irányába, és oda koncentrálja a nyomást.

Maradva a technológiai különbségeknél, ejtsünk néhány szót az anyaghasználatról.
A fentebb említett vasbeton helyett a Biodesign medencék szerkezete homok, kvarc és gyanta keverékéből készül, így négyzetméterre vetített súlya közel tizede csak hagyományos társaiénak!
Természetesen ennek az anyagnak is megvannak a határiai, mint mindennek a világon, de a maximális tervezési méretet számos laboratóriumi teszt alapján állapították meg, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a kész medencéknek a beletölthető maximális vízmennyiség nem képes ártani!

Tovább folytatva az innovatív építési technológia pozitív velejáróit, azt is el tudjuk mondani, hogy az építési idő drasztikus csökkenése is a Biodesign medencék javára írható. Mivel esetünkben nincsen szükség összetett szerkezeti elemekre, így egy 60 négyzetméteres medencét, egy három főből álló csapat 10 munkanap alatt képes használatra kész állapotba hozni, ami jelenti az is, hogy a kész medencén kívül a gépészeti, és talajrendezési munkákkal is végeznek.

Ha a száraz tények nem győznek meg, akkor képzeld el ezt:
Tikkasztó a nyári hőség, semmit nem szeretnél jobban, mint elmeneküli a hőség elől egy tópartra, ahol ki tudod pihenni a meleg miatti fáradalmakat.

Mi lehet erre a megoldás?
A Biodesign medence, ami kialakításából adódóan a lehető legjobban imitálja a természetes tavak látványát és érzetét a leírt előnyökkel együtt!

Sőt, mi több, még környezetkímélő is. A felhasznált anyagoknak hála nincsenek vasbeton szerkezetek, nincsen cement, a vízzáró réteg anyaga - az EPDM - pedig újrahasznosítható újabb felület gyártására, így a Green Peace is ezt ajánlja PVC helyett!

Ajánlatkérés