Az infraszauna előnyei

Az Infraszauna előnyei elsősorban a beépített halogéntechnológiás Philips Vitae infrasugárzóknak köszönhetők.

A Philips Vitae halogén lámpa nem igényel előmelegítési időt, bekapcsoláskor azonnal élvezhető jótékony hatása, így nem fogyaszt fölösleges energiát, ellentétben más infrasugárzókkal (10 – 30 perc felmelegedési idő), illetve a hagyományos finn szaunával (45-60 perc felmelegedési idő). Ennek oka, hogy a lámpában az infraszál köré a halogén gáz van töltve, így bekapcsoláskor az azonnal eléri az üzemi hőmérsékletét, kikapcsoláskor ugyanolyan gyorsan le is hűl. A lámpa így energia és idő takarékosan, nagy hatékonysággal működik.

Az  infraszaunában (a finn szaunával ellentétben) a használó személy közvetlenül melegszik fel, a levegő csupán kis mértékben, mivel nem közvetítő eleme a hőnek. Ennek megfelelően az infraszaunában elegendő a 40 – 65 C hőmérséklet.

Az infraszauna lényege, hogy a benne generált infravörös sugarak a bőr alá minél mélyebben behatolva, azt felmelegítve méregtelenítsék a szervezetet. Ez a behatolás annál mélyebb, minél rövidebb hullámhosszú infrasugarakat használunk.

A Philips Vitae a piacon jelenleg a leghatékonyabb infrasugárzó, mely a legmélyebben képes a bőr alá juttatni az infrasugarakat (5-6 mm). Ez annak köszönhető, hogy egyedül ezek a sugárzók biztosítják az infravörös sugárzás teljes hullámhossztartományát, így a legmélyebb behatolást biztosító rövid hullámú sugarakat is.

A Philips Vitae sugárzók rendszeres használat mellett 30-35 éves üzemidővel rendelkeznek. Az gyártó a Philips Vitae sugárzókra 3000 üzemóra, vagy 5 év teljeskörű garanciát vállal.

Az infraszauna előnyei
Ajánlatkérés