Segítségre van szükséged medencéd vizének kezeléséhez? Bízz bennünk, mi mindent tudunk a témáról!

Eleged van abból, hogy szó szerint vadásznod kell az információkra arról, hogy hogyan kezeld medencéd vizét? Olvasd el ezt, és minden egyértelművé válik!

Abban mindannyian egyetértünk, hogy a medence vize folyamatos törődés nélkül használhatatlanná válik, ezt a pontot pedig senki nem akarja elérni.

Egyrészt azért nem, mert ennyi vizet feleslegesen elhasználni nem mondható környezettudatos viselkedésnek és még extra pénzbe is kerül, másrészt azért nem, mert akkor beindul a halogató reflex: kellene szerezni valami vegyszert, le kellene engedni, újra fel kell tölteni stb. Kinek van erre ma ideje és energiája?

Gondolj csak bele, nem egyszerűbb szabályos időközönként egy kicsit foglalkozni vele? Ez a Te érdeked is! Van itt viszont egy következő aprócska, ám annál fontosabb kérdés: mit, mikor és mennyit kell használni és miből?

A pontos adagoláshoz mindenképpen szükséged lesz mérőeszközre, amire van egy praktikus megoldásunk!

Szükséges vegyszerek víztisztításhoz

Amire Neked szükséged van, az egy szett, amivel a víz tisztántartásának összes aspektusát lefeded: alga elleni szer, klórtabletta, pH szabályozó pozitív és negatív változtatáshoz és egy pelyhesítő.

Ha nem akarsz algásodással találkozni a medencédben, akkor inkább előzd meg!

Erre a célre cégünk a Pontaqua Algaöl nevű termékét ajánlja, ami egy folyékony, klórmentes, gyengén habzó, szagtalan szer, ami a medencevízben használatos minden klórvegyülettel együtt alkalmazható.

Adagolása vízmennyiség függvényében változik, ennek leírásához először is vegyünk egy szép, kerek számot, ami legyen 10 m³. A medence első feltöltésekor 100-200 ml vegyszert kell használni, majd megelőzés céljából hetente 50-100 ml az adagolandó mennyiség.

Figyelem! Esőzések, illetve magas hőmérséklet esetében az adag nagysága emelhető! A szer kizárólag mesterséges medencékben használható, mivel káros a természetes vizek növényvilágára nézve!

Ha az algásodás a megelőzés hiányában bekövetkezik, akkor a használandó szer a klór, melyről a továbbiakban hosszabban is olvashat!

Algásodás ellen Algaöl!

Az algásodás megelőzésére használt szerek kevésbé megterhelőek az emberi szervezetre nézve, mint az algák elpusztítására használtak, így minden esetben a megelőzést ajánljuk!

Tudtad, hogy a klórtabletta a vízfertőtlenítés koronázatlan királya?

Mint említettük, algásodás esetén klórt kell bevetni a harcban, de ez a szer természetesen nem kizárólag erre jó. A klór egy természetes elem, ami kis mennyiségben is képes elpusztítani baktériumokat, vírusokat és gombákat.

Közbeszédben forgó tévedés az, hogy az erősen klórszagú medence biztosan tiszta, hiszen érezni rajta a klór szagát. Ez az állítás nem igaz. A szagot a kloramin okozza, ami a klór baktériumokkal és a testen bevitt anyagokkal való reakciójából jön létre. Egy szó, mint száz, a jól klórozott medence szagtalan.

Adagolásának legegyszerűbb módja a tabletta. Maradván a korábban is használt példánál, 10 m³ vízhez 10 db 20 grammos tablettát kell helyezni egy úszó adagolóba, vagy a medence szkimmer kosarába. A másik lehetőség klór granulátum használata, amiből 10 m³ medencevízben 0,5 kg granulátumot kell feloldani.

A víz ideális klórtartalma 3-5 mg/L, ennek méréséhez szükséges teszter beszerzése is. Napjainkra szerencsére elterjedtek az általunk is ajánlott kombinált tesztcsíkok, ami nem csak a víz klórszintjét, hanem a pH értékét is méri, amivel elérkeztünk a következő pontunkhoz.

Klórral a fertőzések ellen

Megfelelő klórozás hiányában veszélynek tesszük ki saját magunkat és szeretteinket is, így a fertőtlenítés fontosságát nem győzzük hangsúlyozni!

Tudtad, hogy medence vizének pH értékén áll vagy bukik a víz minősége?

Sok esetben érezheti az ember, hogy egy medencében jobban csípi a szemét a víz, míg máshol kevésbé, vagy egyáltalán nem. Ez a víz pH értékének beállításával van kapcsolatban. Az emberi szem pH értéke kissé lúgos, 7,5-ös eredményt mutat, ennek okán a medencénk tesztelésekor 7,2-7,6 pH közötti értéket kell kapnunk.

Mielőtt még bárki megijedne, a pH érték szabályozása nem nagy ördöngösség. Két dologra lesz csak szükséged: az egyik a pH plusz, a másik pedig a pH minusz.

Adagolásuk a mostanra jól megszokott 10 m³ víz esetében a következő: mind csökkentés, mind növelés esetén 0,1-es eltéréskor 10 dkg vegyszert kell használnod az eltérés irányától függően, és mire feloldódik már készen is vagy!

A végére még tartogatunk egy Jokert az ingujjunkban, hidd el, hasznos lesz!

A pH szabályozás fontosabb, mint gondolnád!

A medence vizének pH rendszeres mérésével és szabályozásával rengeteg bosszúságtól megkíméled magadat, ne nehezítsd meg a saját életedet!

Tudtad, hogy a szűrőberendezések csak akkor tudnak tökéletesen tisztítani, ha használsz pelyhesítőt?

A végére tartogattuk egyik kedvencünket, a pelyhesítő szert.

A víz tisztítása mindenki tudja, hogy a vízbe esett szennyeződések kiszedésével kezdődik. Ehhez természetesen szükséges egy leszedőháló és egy teleszkópos nyél kombinációjára, de ezek a tárgyak szemmel észre nem vehető, kis törmelékeket is hagynak maguk után.

Ezek azok, ami miatt szükségünk van a pelyhesítőre. Vannak szennyeződések, amiket a szűrő méretükből adódóan nem tud megfogni, ez a vegyszer pedig pelyhekbe gyűjti azokat.
És voilá, a szűrönkön máris fennakadnak az eddig eltávolíthatatlannak hitt részecskék!

Opálos víz esetén 10 m³-hez 1 dl folyadékot kell adagolni a dobozon jelzett hígítási eljárás után, és 6-8 óra után a víz tökéletesen tisztává válik!


Pelyhesítővel a kristálytiszta vízért

A tökéletes tisztaságú víz elérése pelyhesítő nélkül örök álom marad, ha eddig a megoldást kerested, akkor most megtaláltad!

Ajánlatkérés