Tavaszi üzembe helyezés

A medence tavaszi karbantartása már-már rituális dolog, pont úgy, mint a téliesítés.
Amit a téliesítés során elraktál, azt precízen vissza kell helyezned, össze kell kötnöd a rendszert, ki kell takarítanod a medencét, és még sorolhatnánk, hogy miket kell elvégezni.

De tudod mit?
Mielőtt belevágsz ebbe a kalandba, elmondjuk, hogy mivel állsz szemben!

Kezdjük a legtriviálisabb dologgal, a medencetakaró felszedésével. Amennyire egyszerűnek tűnik, pontosan akkora problémát tud okozni ez a művelet.
A takarófóliát tartó elemeket el kell távolítani, majd a fóliát óvatosan le kell húzni a víz felszínéről. Fontos, hogy oda kell figyelni arra, hogy a fólia tetején lévő szennyeződésekből minél kevesebb jusson vízbe, mert ezek megnehezítik a további munkát!

A következő lépés a fagytestek eltávolítása. Ha szakszerűen lettek a téliesítés idején elhelyezve, akkor jelenleg is a víz felszínén lebegnek kereszt alakban.
Ők azok, akik nem hagyták télen a vizet egybefüggő jégréteggé alakulni, és nem engedték, hogy a jegesedés térfogatnövekedése a medence falát terhelje.
Kivételük egészen egyszerű, mivel fel vannak fűzve, de egyenként közel négy kilót is nyomhatnak, elpakolásuk így időbe telik.

Ezek után következik a víz leengedése, majd a medence aljának és falának módszeres takarítása. Ez is inkább időigényes, mint nehéz, bár a megfelelő vegyszerekre szükség van a végrehajtásához.

Következő pontunkban szedjük össze a kritikusabb mozzanatokat, ugyanis most jön a gépek visszaszerelése. A munkafolyamatok közül ez kiemelkedően fontos, mivel ha valamelyik gép nem megfelelően működik, az akár egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ennek oka lehet a rosszul visszahelyezett sóbontó, a nem megfelelően működő vízforgató rendszer, vagy akár a homokszűrő kvarchomokának elhasználódása.

Apropó, homokszűrő.
Avatatlan szem nem feltétlen veszi azt észre, hogy ez a berendezés beavatkozást igényel, pedig talán a legfontosabb gépről van szó. Ez az, ami kiszűri a vízből a szennyeződéseket, tisztán tartja a vizet és akadályozza az algásodást is, így itt fokozott figyelemre lesz szükséged!

Végül, de nem utolsó sorban, újra fel kell tölteni a medencét vízzel, amiben be kell állítani a vegyszerek kell szintjét, hogy a frissen engedett víz tisztasága minél tovább megmaradjon, és a vízkő se roncsolja az immár újra működésben lévő berendezéseket. Arra is készültünk, hogy ennél a mozzanatnál segítségre lehet szükséged, így összefoglaltuk egy cikkben az összes tudnivalót!

Ha bármi kérdésed lenne a feladatokkal kapcsolatban, akkor írj nekünk egy emailt, vagy keress meg minket Facebook oldalunkon, és válaszolunk, ahogy tudunk.

Név
E-mail
Cím
Megye
Város
Telefonszám
Üzenjen nekünk:
Ajánlatkérés